Project Vleugelslag

In september 2020 vond in Eindhoven de jaarlijkse Vier Bomen herdenking plaats, voor vermisten uit Wit-Rusland. Amnesty had ons gevraagd om op die dag muziek te maken, maar we wilden graag iets meer doen. We besloten om ook onze kwaliteit als liedschrijvers in te zetten om Belarus te steunen.

We maakten contact met de dochter van één van de vermiste mannen. Uit haar verhaal, en de beelden uit Minsk ontstond het lied Vleugelslag. Op 15 september voerden we het lied uit bij de herdenking. Veel mensen in het publiek vonden dat dit lied verder verspreid moet worden.

Deze videodemo geeft alvast een beeld. Maar om het verhaal écht helemaal te kunnen vertellen is nodig om een professionele muziekopname en videoclip te maken, zodat meer mensen in Nederland bewust worden van wat er speelt in Belarus en wat de impact op familieleden van vermisten is.

Via Stichting Muziek Creatie starten we daarom een crowdfunding-actie, zodat een bewerking en opname gemaakt kan worden met gastmuzikanten. Door niet te werken met een crowdfunding website zorgen wij ervoor dat 100% van de overgemaakte donaties ook daadwerkelijk wordt besteed aan het project, en niet aan administratiekosten voor een tussenpersoon.

Image

Belarus (Wit-Rusland) is een direct buurland van de EU.
Al 20 jaar regeert daar diktator Lukashenko.
Het volk heeft er nu genoeg van en demonstreert al maanden voor vrije verkiezingen.

Donaties

Het begon met een spontane actie van een van mijn leerlingen. Hij was zo geraakt door het lied, dat hij samen met zijn vrouw op 16 september naar de herdenking kwam. En toen zij hoorden van ons plan, doneerden zij een flink bedrag. Zij vonden dat die clip er moest komen, en dat we niet moesten gaan wachten op eventuele subsidie. Wij (en het lied) zijn hen erg dankbaar. We kunnen verder werken.

Het hele project (arrangement / muzikanten / opnamen / mix&mastering / videoregistratie / eindmontage ) hebben we begroot op 3500.-, er van uitgaande dat gastmuzikanten en studio net als wij no- of low-budget willen meewerken. Met het bedrag dat al binnen is kunnen we al aan de slag. Dus de clip komt er sowieso. Maar we willen natuurlijk dat de kwaliteit optimaal wordt. Vandaar deze donatie-actie. Als het streefbedrag is bereikt, laten we dat direct weten.

Uw bijdrage voor het realiseren van het project "Vleugelslag" is zeer welkom! Maak uw donatie (o.v.v. 'Vleugelslag') over naar bankrekening: NL13TRIO0338854851, tnv Stichting Muziek Creatie.
Als u ons ook uw naam en emailadres stuurt, kunnen we u op de hoogte houden van het project

8 november: €1000 van het streefbedrag van €3500 is bereikt

28%

18 november: €1510 van het streefbedrag van €3500 is bereikt

43%

28 november: €1935 van het streefbedrag van €3500 is bereikt

55%

Visie

Stichting Muziek Creatie heb ik opgericht omdat ik met mijn muziek graag dienstbaar wil zijn aan de maatschappij. Met de stichting willen wij mogelijk maken dat no-/lowbudget projecten toch met professionele artiesten en studio's kunnen worden uitgevoerd. Wij kiezen voor projecten met een heldere maatschappelijke boodschap. Om die boodschap echt te laten overkomen is nodig om die te versterken met hoge artistieke kwaliteit, zodat het publiek zich er beter voor open kan stellen. Met een verzorgde kunstproductie nemen wij ons publiek serieus, dus neemt het publiek de boodschap meer serieus.

Een mooi voorbeeld is ons eerste project Vleugelslag, een lied waarmee onder de aandacht wordt gebracht wat de impact is op familieleden van vermisten. Het lied is gebaseerd op een specifiek voorbeeld uit 1999, en helaas nog steeds actueel in 2020. Het is ook universeel van toepassing op slachtoffers van totalitaire regimes
Wat wij belangrijk vinden is dat het lied wel een boodschap uitdraagt, maar de luisteraar niets opdringt.
Het publiek is vrij om er iets bij te voelen, of het naast zich neer te leggen, of erdoor in actie te komen.


Wendy Lina, muzikant en initiatiefnemer Stichting Muziek Creatie

* Meer lezen over andere projecten van Wendy Lina? ga naar www.wendylina.nl

Info & contact

Stichting Muziek Creatie:
KVK-nummer: 70744181
RSIN-nummer: 858442772

Voor meer informatie mail naar:
stichtingmuziekcreatie@gmail.com
of klik op onderstaande link

Image
© 2020 Padoekmuziek - CONTACT: e-mail wendy
Image

Straatbeeld in Minsk 2020

Image

Wendy Lina bij kunstwerk Lena Davidovich tijdens expositie Belarus: Art of Resistance